I dag ble det klart at Viggo straks blir løslatt i påvente av avgjørelsen om gjennåpning av saken.

Viggo Kristiansen var 21 år gammel da han ble arrestert og dømt for drapene på Lena og Stine Sofie, og for å ha truet med seg sin beste venn på ugjerningen.

Mai i år, 2021, fylte Viggo 42 år. Han har nå tilbragt livet like lenge i fengsel som han har utenfor.

Jeg er 100 % sikker på at Viggo snart blir frikjent, uten en ny rettssak. Det finnes ingen beviser mot Viggo i denne saken, og de bevisene som foreligger beviser at Viggo umulig kan ha vært med på drapene. Det eneste de har er Jan Helge sin forklaring, som beviselig er full av løgn og feil sett opp mot andre tekniske bevis. Dette er udiskuterbart, det er virkeligheten.

I dag slapp nyheten i samtlige aviser om at selv statsadvokaten hadde skiftet mening, han som for kort tid siden mente at Viggo ikke måtte løslates har nå snudd og ber om at han løslates så fort som mulig. Ankesaken til høyesterett som egentlig skulle opp for dommerne 17 og 18 Juni blir likevel ikke noe av, da de nå velger å løslate han. Riksadvokaten og Statsadvoktaen mener at han ikke utgjør noen risiko slik saken står i dag.

I dag ble det også bekreftet at påtalemyndighetene heller ikke vil be om forlenget forvaring av Viggo. Det betyr at Viggo uansett utfall av gjennåpningskonklusjonen er en fri mann i september, da har han sonet hele dommen på 21 år.

På sosiale medier strømmer det inn med kommentarer i avisenes kommentarfelt, og det er et klart skille i kommentarene, som forventet.

Det som er helt tydelig er at alle de som mener at Viggo er uskyldig, at han er feil dømt, og det var overraskende mange, så ser man helt tydelig at stort sett alle har satt seg godt inn i saken, mer enn å bare lese i avisene og overskrifter.

Like tydelig er det at de som mener at Viggo er skyldig, eller bare er en pedofil som fortjener å sone i fengsel resten av livet uansett helt tydelig ikke har satt seg inn i saken, og utelukkende snakker om tro og følelser. Argumentene vitner om at de knapt har lest mer enn overskrifter og har mest sannsynlig en kalender fra Stine Sofie Stiftelsen hengende på veggen.

Virkeligheten er nå engang slik at hvis du setter alle følelser, meninger og tro til siden, og utelukkende følger bevisene i saken, ja da skal du være ganske grøt for å ikke klare å se at Viggo Kristiansen er uskyldig dømt.

Vi får håpe frifinnelsen til Viggo kommer sammen med en klar og tydelig uttalelse om at myndigheten tok feil og at bevisene beviser at Viggo er uskyldig, og ikke at de ikke er gode nok til å bevise hans skyld. Dette er ekstremt viktig for hans fremtid i frihet. Jeg har tro på statsadvokat Andreas Schei og at han vil fortelle sannheten slik den er, selv om den er aldri så kjip for myndighetene, det er jo tross alt ikke Schei sin skyld at Arne Pedersen og co har gjort en av de største blemmene i politiets historie.

Selv er jeg helt overbevist om at Viggo vil bli frikjent slik han fortjener og at resten av det Norske folk sakte men sikkert innser at Jan Helge Andersen er den som ene og alene brutalt frarøvet to små jenter livet den 19 Mai 2000..

En dag blir det kanskje like skammelig å si at Viggo er skyldig, som det har vært å si at Viggo er uskyldig.