6 år etter de grufulle drapene på Stine Sofie og Lena var Jan Helge tilbake på tur i Baneheia.

Smak litt på det…

For hvis det viser seg nå, slik jeg og mange andre er helt overbevist om, at Jan Helge Andersen ene og alene drepte og voldtok Stine Sofie og Lena, ja hvordan skal politiet og myndigheten kunne forsvare at en så syk og farlig mann, bare 6 år etter drapene, kunne gå på tur med familiens hund i Baneheia?

Ja selv om det skulle vist seg at han ikke var alene om drapene, så er det likevel skremmende og tenke på at han allerede etter 6 år hadde permisjon med en slik frihet.

Enda større spørsmålstegn stiller jeg ved Jan Helges valg om å bevege seg rundt i nærområdet, og da særlig Baneheia. 

For hvis Jan Helges historie var sann, og han ble truet på livet til å begå det verste et menneske kan gjøre, voldta og drepe et forsvarsløst barn, er det ikke da rart at han frivillig velger å gå tur nettopp der?

Så må vi huske at Jan Helge brukte som unnskyldning 5 år tidligere at han ikke kunne være med på nok en tur i Baneheia med politiet for det var så psykisk belastende, men altså ikke verre enn at han gladelig og frivillig kunne ta seg en tur dit på egenhånd bare få år senere.

Det interessante er at all statistikk viser at en gjerningsmann ofte oppsøker gjerningsstedet på egenhånd om de kan eller får muligheten, de søker seg tilbake til åstedet for å minnes egen bragd.

I denne artikkelen hvor du kan lese om Jan Helge sine turer i Kristiansand og Baneheia, kan man også lese at Viggo Kristiansen har hatt permisjon, men da med politifølge, mens Jan Helge har kunne gått fritt, og i følge moren hans har Jan Helge ikke bare vært på tur i Baneheia med hunden, men også vært litt rundt forbi i nærområdet og på butikken.

Og noe annet som jeg synes er kjemperart er sitatet på slutten av artikkelen, som er fra Ada, Stine Sofies Mamma, der sier hun følgende: Ada Sofie Austegard, mor til drepte Stine Sofie Sørstrønen, ble overrasket over å høre at Kristiansen hadde vært i Kristiansand.

Hun blir overrasket over å høre at Viggo Kristiansen har vært hjemme på permisjon i Kristiansand to ganger, med politivakt,  Og sier i tillegg videre : Jeg trodde fremstillinger kun skulle brukes i såkalte helsebringende sammenhenger, som turer til legen og sånt. Gjennom vår advokat vil vi nå undersøke om fengselet har fulgt reglene, sier Austegard.

Så Ada reagerer altså på at Viggo har vært på permisjon med politivakt, men ikke på at Jan Helge har vært på permisjon flere ganger uten politivakt, og har vært på tur både i baneheia, butikken og rundt forbi. Mannen som har innrømmet å ha drept datteren hennes, mannen som det ble funnet sæd fra på datteren hennes. Mannen som ifølge egen forklaring valgte å drepe datteren hennes uten et eneste forsøk på å redde henne. Mannen som satte seg selv høyere enn datteren hennes. Hvorfor ser vi ingen kommentar eller reaksjon på det?

Jeg kan bare forestille meg det enorme sjokket som venter de pårørende når Viggo Kristiansen blir frikjent, og de muligens innser at det var Jan Helge Andersen som drepte barna deres helt alene..

Og tenk at samfunnet har latt denne sinnsyke mannen Jan Helge Andersen slippe unna i alle disse årene, at han fritt har fått bevege seg rundt åstedet og ellers i samfunnet og ingen har hevet ett eneste bryn.

Hvor skremmende er ikke det, at politiet kan få så tunnelsyn og gjøre en så kraftig blemme som de har gjort i denne saken her, og latt den sykeste psykopaten gå fri?

Jan Helge har blitt observert sittende å stirre på barn på badestrender. Jeg tror vi alle kan prise oss lykkelige over at politiet ihvertfall hadde god kontroll på hvor han bodde, og hvor han beveget seg, som jeg ser for meg er den eneste grunnen til at han ikke har slått til igjen, fordi det ville lett satt ham i søkelyset om noe slikt skjedde i et område han beviselig beveger seg i.

For jeg tror ikke Jan Helge angrer på drapene han utførte, jeg tror heller ikke han har angret på at han la skylden over på Viggo, ikke før nå.

Som de pårørende var nok også Jan Helge trygg i troen på at Viggo aldri ville få saken sin gjenåpnet, etter så mange år og så mye sterkt hat mot Viggo, tror jeg han så det som nærmest utenkelig.

Men nå tror jeg Jan Helge har begynt å kjenne litt på den snikende følelsen av anger. For det er jo mye verre at sannheten kommer på bordet nå enn det ville vært om han sa det som det var for 21 år siden.

For nå må han ikke bare stå i den kjipe situasjonen hvor han bare har drept jentene, nå må han også stå i det faktum at han i 21 år har lagt all skylden over på sin tidligere bestekompis, hvor kompisen har sonet i fengsel mens han selv har gått fri i mange år. Han har lyvd til alle rundt seg og på ingen måte tatt ansvar for det han har gjort. 

Ja alt vil bli så mye verre for ham nå 21 år senere. Og sånn er det ofte med sannheten, den gir seg ikke, og det er sjelden en løgn overlever en livstid, og når sannheten innhenter deg så smeller det gjerne mye hardere enn det ville gjort om du møtte den med engang.

Tenkt at Jan Helge Andersen, bare 6 år etter drapene, gikk på tur i Baneheia.. 

Hva hadde du tenkt om du møtte dette synet i Baneheia?

Jan Helge i Baneheia 2000