Snart kommer sannhetens time, dagen da dommen skal falle, blir det ny rettssak eller full frifinnelse for Viggo Kristiansen? 

Innen November er forbi er vi overbevist om at Viggo og resten av Norge har fått svaret. 

Avhørene er gjennomført, Jan Helge i 3 dager, Viggo i 2 dager. Ingenting ble lekket fra disse avhørene annet enn at Viggo var fornøyd og syntes det var fint å få forklart seg.
Kan vi dermed konkludere med at Jan Helge har holdt ved sin opprinnelige forklaring? For hvis han hadde innrømmet noe annet i disse avhørene vil jeg tro det hadde blitt lekket til nå.

Nye DNA tester er utført, det er blitt sagt at disse ikke har gitt noen funn av Viggo sitt DNA. Det som ikke er sagt er om det er blitt gjort nye funn av Jan Helge sitt DNA.

To nye episoder av dokumentaren Baneheiasaken kampen om sannheten ble sluppet i Oktober på Discovery pluss, her sto nok et ekspert vitne frem, en politikvinne som har som sitt spesialfelt å arbeide med mobildekning, som var helt overbevist om Viggos skyld, som nå etter å ha studert Telenor sine analyser er veldig klar på at Viggo sin mobiltelefon ikke kan ha vært på eller ved åstedet. 

I tillegg til flere DNA eksperter og etterforskere, hvor den ene sa det rett ut at han mente Jan Helge hadde vært alene om udåden.

Det er ganske innlysende at det ikke blir en ny rettssak. Fakta er at det eneste “beviset” politiet har er Jan Helge sin historie, en historie som beviselig er full av fakta feil sett opp mot tekniske og taktiske bevis i saken. Feil så grove og avgjørende at de endrer historien hans totalt.

Bjørn Olav Jahrs nye bok “Prosessen mot Viggo Kristiansen” kom også nettopp ut, en bok som dokumenterer mye av det som har foregått bak teppet, og det er ikke et pent bilde, eller et bilde som oser av en rettsstat man kan være stolt av. Til tider er det rent skremmende å lese om. 

Enda kan man lese kommentarer fra mennesker hvor du nesten kan fornemme deres ville blikk og lyn som lyser ut av øynene i det de taster i vei , “Uten viggo ville baneheia aldri skjedd” “han kan bare brenne”. Det er både skremmende og trist lesning, skremmende fordi sinnet er så enormt, og trist fordi sinnet ikke er basert på ren fakta. Sinnet er basert på et bilde som er skapt av media, et bilde som, hvis han er uskyldig i drapene, ikke henger på greip med faktiske forhold. Den straffen han har fått er for lengst overgått hva han faktisk gjorde som barn. 

Det er aldri greit å fengsle noen for noe de ikke har gjort, uansett hva de måtte ha gjort før, man skal straffes kun for egne handlinger. Sannheten er at det Viggo gjorde som barn og ungdom aldri ville gitt en fengselsstraff, i Norge er du barn frem til fylte 18 år. Ikke minst må det være ønskelig at den som faktisk gjorde det grusomste er den som faktisk blir straffet og ikke går fri.

Med utgangspunkt at han er uskyldig i baneheiasaken, noe vi har blitt helt overbevist om at han er, basert på alle bevis tilgjengelig i saken, så er ikke Viggo det monsteret noen enda tror at han var.

Så snart kjære lesere, er jeg overbevist om at vi kan lese i alle landets aviser at statsadvokaten går for full frifinnelse av Viggo Kristiansen.  

Det store spørsmålet, det vi lurer aller mest på, er hvordan blir han frikjent, hvilken begrunnelse vil de gi, vil det bli en fullstendig renvasking eller har de tenkt å la det henge i luften “vi kan ikke bevise det så derfor”?
Og med god grunn er det mange som bekymrer seg for nettopp det siste punktet, og kanskje enda mer etter å ha lest Prosessen mot Viggo Kristiansen. Det er ingen tvil om at det er mye prestisje og mange nære bånd aktørene i mellom som har hatt muligheten til å gjøre rett i mange år, men som har valgt å ikke gjøre det.

Vi velger å tro at det denne gang blir gjort på en god, rettferdig og skikkelig måte. At han blir skikkelig renvasket om ikke de har funnet noen helt nye bevis som ikke levner noen tvil om at han må ha vært der, men det hadde vi nok hørt om til nå om så hadde skjedd. 

Ja faktisk ville jeg blitt veldig overrasket av slike funn tatt i betraktning at Jan Helge sin forklaring er beviselig i strid med tekniske bevis.

Tekniske funn viser at jentenes stikk skader var identiske og etter all sannsynlighet og i høyeste grad må være utført av en og samme person, og i samme posisjon, noe som er stikk i strid med hva Jan Helge sier, og siden Jan Helge har sagt at han drepte Stine Sofie så kan vi jo ikke si at Viggo må ha drept begge jentene.
Regnestykket er da strengt tatt ikke så vanskelig å regne ut vel?
Jan Helge ha drept begge jentene og da ryker jo hele historien hans om å være under Viggos tvang samt sitte på en knaus flere meter unna mens Viggo gjorde alt.

Vi velger å tro at dagens etterforskere stoler mer på de faktiske og tekniske bevisene enn en manns ord som har alt og vinne på å lyve.

Konklusjon: Ingen rettssak, men full frifinnelse, med full renvaskelse og en skikkelig begrunnelse om hvorfor Viggo Kristiansen ikke deltok i drapene i Baneheia og hvordan bevisene viser at han umulig kan ha vært der.

Ønskelig: At Jan Helge Andersen blir tiltalt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen og at hans sanne jeg endelig blir kjent for hele Norge, og at han endelig skal få den straffen han hele tiden hadde fortjent, 21 år med sikring. At han selv legger sannheten på bordet.