I dag fikk vi svar på spørsmålet vi stilte i forrige post, har de gjort nye DNA funn av Jan Helge?

Svaret var et klart og tydelig JA. I dag kom nyheten om at det er funnet DNA treff på Lena Sløgedal Paulsen, DNA som knytter Jan Helge Andersen til seksuelle overgrep på Lena.

Vi har informasjon om at det er snakk om flere DNA treff på Lenas kropp, flere enn man kan telle på en hånd, alle stammer fra Jan Helge. Siden VG skriver at et DNA treff viser seksuelle overgrep kan vi konkludere med at dette må ha blitt funnet i et intimt område og på en slik måte at det må ha kommet der som følge av et seksuelt overgrep.

Er vi overrasket? Nei, ikke overrasket, med dagens teknologi, med alle de u-testede prøvene fra jentenes kropp, og med Jan Helges historie som ikke stemmer overens med øvrige tekniske og taktiske funn var vi mer overrasket over at disse analysene ikke har blitt gjort mye tidligere, eller den gang drapene skjedde. Vi har lenge tenkt at det måtte finnes svar der.

For hva forteller egentlig dette funnet oss?

Ingen DNA funn av Viggo Kristiansen, mannen som ble dømt til hovedmannen, han som angrep, voldtok og drepte mens kompisen satt med ryggen til flere meter unna. Kompisen som hevder han ble tvunget til å drepe den ene, som ikke hadde ereksjon og som ikke hadde rørt Lena. 

Nå er det funnet Jan Helge sitt kjønnshår på åstedet, Jan Helge sin sæd er funnet på Stine Sofie og nå har man altså funnet Jan Helge sitt DNA på Lena også, og DNA er etter seksuelle overgrep.

Og enda skal vi tro at Viggo var på åstedet? Uten å ha lagt igjen et eneste fnugg? Han som skal ha vært den aktive hele veien? Han som har et mobilbevis som viser at han ikke kan ha vært på åstedet? Han som ble observert hjemme av sin mor i drapstidsrommet ?  Dette målt opp mot Jan Helge som ble observert alene og rar i baneheia dagen før drapene, som løy til sin far om at han skulle jogge med HV et par timer før jentene ble drept, mannen som ble observert alene, speidene utover baneheia en time før drapene, mannen som beviselig har lyvd en hel masse i sine avhør og i retten, mannen som har mistet DNA overalt på tross av å være nesten passiv.

Vi vet at noen av prøvene som har blitt testet var fra under Lenas negler, hvis det også er treff her på Jan Helge så kan det peke mot at en kamp har pågått, stikk i strid med hva han har forklart.

Tror noen virkelig lenger på Jan Helge Andersen? Hans historie henger ikke sammen med tekniske funn, punktum. Han lyver.

I den nye boken til Bjørn Olav Jahr, Prosessen mot Viggo Kristiansen, kan man lese litt om Jan Helge. Her kommer det frem at han på sin arbeidsplass, mens han enda var under soning, fortalte kollegaene sine at han var glad i barn og hadde veldig barnetekke. De ansatte hadde ikke blitt informert om hvem de arbeidet sammen med, han arbeidet under et annet navn. 

Hvis noen lurte på hvordan Jan Helge fikk lokket med seg to små piker til å lete etter kattunger. Mens skumle Viggo ville skremt dem med sitt monster blikk, klarte Jan Helge med sitt baby englete ansikt, myke stemme og stakkarslige kropp lett å lure dem med, han skryter jo selv av hvilket barnetekke han har.

Jentene på Jan Helge sin arbeidsplass likte Jan Helge veldig godt, dette var jenter som selv hadde vært utsatt for overgrep tidligere og som var sårbare. Så kan man jo tenke sitt om at kriminalomsorgen setter Jan Helge til å arbeide sammen med slike mennesker uten å informere om hvem han er. Hvordan det ble oppdaget kan du lese mer om i boken Prosessen.

Vi kan trygt slå fast at innen November er over så er Viggo Kristiansen frifunnet, ikke fordi bevisene ikke holder men fordi Jan Helge Andersen ene og alene drepte og Voldtok Stine Sofie og Lena og la skylden over på sin beste venn.

Sannheten kommer alltid frem til slutt.