Ja for dem burde virkelig trille i det som ruller opp til å bli en av Norges verste rettsskandaler og Norges verste Justismord.

De siste dagene har det dryppet informasjon til Media om den nye etterforskningen, og det som kommer frem er trist lesing.

FVN kunne rapportere at DNA prøvene som nå var testet, og som viste DNA spor etter Jan Helge Andersen 6 steder på Lenas kropp, inkludert intimområdet, hadde ligget på frys siden år 2000. På Jenta Viggo ene og alene ble dømt for å drepe, de fant ingen spor fra Viggo.

Her dømmer de en mann på et DNA bevis som allerede den gang viste seg å mest sannsynlig være en kontemnering, et DNA som viste at det kunne være JH og det kunne være Viggo og det kunne være over halvparten av vår Norske mannlige befolkning sitt. Og så lot de være å undersøke resten av DNA sporene for å se om de kunne finne et sikkert treff.

Så bestemt var Arne Pedersen på at han hadde tatt riktig mann, så sikre var de at de offentlig gikk ut å sa at de hadde 100% DNA treff på Viggo Kristiansen. Det var i bestefall en total misforståelse av DNA analysene fra Spania, noe jeg sliter med å tro på tatt i betraktning hvem Bente Mevåg var, i verste fall valgte de å lyve, rett og slett valgte å ta en spansk en i stede for å høre på spanskene. 

Vel, Arne Pedersen, hvordan følte du det gikk? 

Nå sitter vi her 21 år senere, og den ene etter den andre som hadde en finger med i etterforskningen, for dømmingen av Viggo, for å skape monster bildet av Viggo, som klappet Jan Helge Andersen på skulderen, som har viet sitt liv til å tviholde på løgnene slik at sannheten ikke skulle komme frem,  ja nå ser dere ganske frafalte ut hele gjengen.

Stillheten deres er øredøvende, og den sier mer enn tusen ord.

Det er fremdeles noen bitte få etterslepere som sliter litt med å ta innover seg hva som har kommet frem den siste tiden. Som enda prøver å hevde at “fravær av bevis ikke betyr bevis på fravær”, som enda har en illusjon om at Jan Helge Andersen umulig kan ha gjort alt alene.

Hadde det ikke vært så fordømrande skadelig for rettssikkerheten vår så hadde jeg ledd, men det er faktisk meget alvorlig og komme med et slikt utsagn, spesielt i denne saken hvor nettopp fraværet av bevis, spesielt i form av DNA, skriker om at historien som ble fortalt av Jan Helge med god hjelp fra Politiet ikke var sannheten. 

Vi kan ikke ha det slik at når noen beskylder deg for noe, og det ikke finnes noen bevis på at den som skylder på deg snakker sant, heller tvert i mot, så skal slike nisser sitte å si “Men fravær av bevis betyr ikke bevis på fravær”. 

Da spør jeg, hva faen er det bevis på da??

Jan Helge sitt DNA er funnet på begge jentene, på kroppene, på intimorådene, på klærne, kjønnshåret hans er funnet på bakken i en dråpe med blod. Han er tatt i løgn rett før drapene, under drapene, og etter drapene, og er observert alene dagen før drapene i nærheten av der jentene badet i en tilstand beskrevet som “det så ut som han holdt på å tørne”.

Viggo sitt DNA er ikke funnet noe steder, verken på jentene, på klærne eller på selve åstedet. I tillegg har Viggo en mobiltrafikk på en mast som viser at mobilen må ha vært i hjemmet hans og ikke på åstedet.  Han har også sin mor som så han på trappa hjemme da drapene ble begått.

Sjeldent har vel sannheten truffet Norges befolkning harderer i fleisen enn det som skjer i Baneheia saken akkurat nå-

Etter de nye DNA funnene virker det som flesteparten av de siste etternølerne nå også innser at det faktisk var Viggo som hele tiden snakket sant, og ikke Jan Helge.

Jan Helge fikk veldig god hjelp av politiet til å uskyldig fengsle Viggo i 21 år, for deretter å motarbeide Viggo så godt man kunne i systemet i like mange år etterpå-

Så hysj vær stille, nå er det på tide å la hodene trille!

Innhabilitet i Baneheiasaken