Nå har vi endelig fått en forklaring på hvorfor Jan Helge Andersen sitt DNA var strødd utover Lena uten at Jan Helge noen gang tidligere har fortalt om dette.

Hans argumenter nå i 2021 er “jeg må ha hatt blackout” “Hvis jeg har gjort det så er det helt borte”

La oss spole 21 år tilbake i tid, og se på hva Jan Helge selv ganske detaljert forklarte i avhør og i retten.

Det advares om svært sterke beskrivelser!

Etter at de har ankommet det som snart skal bli et åsted beskriver Jan Helge at han går bak Viggo og jentene hele veien, han stopper for å tisse en gang på veien.

I det de kommer frem til plassen ser Jan Helge at Viggo tar opp kniven og truer jentene til å kle av seg. Så trues de til å kle på seg og de blir plassert med ryggen inntil et fjell uten mulighet til å rømme.

Jan Helge forklarer deretter at Viggo forgriper seg på den eldste jenta mens han selv sitter med ryggen til noen meter unna, han får likevel med seg mange detaljer om hva som skjer, og så beskriver Jan Helge følgende:

“Jan Helge ser at Viggo sier noe til den eldste jenta, uten at Jan Helge hører hva de snakker om. Så beskriver han hvordan Viggo går nærmest helt inntil jenta og holder henne på hodet med den venstre hånden. I den høyre ser Jan Helge at han holder kniven.

Viggo styrer jenta i retningen av den andre jente, det hele skjer ifølge Jan Helge pent og pyntelig.

De går veldig tett og tar kun 2-3 skritt i retning den minste jenta.

Viggo tar så den ene hånden ned foran munnen på den eldste jenta, samtidig som han fører den andre hånden frem fra ryggen. Da viggo har fått grep over munnen på jenta, ser Jan Helge at Viggo med en kjapp bevegelse stikker kniven i halsen på jenta.

Han holder kniven med bladet stikkende ut ved lillefingere, Jan Helge synes det ser ut som om Viggo vipper hodet hennes litt bakover. 1-2 sekunder senere trekker Viggo kniven ut, jenta begynner å sparke med bena samtidig som det kommer noen klynkelyder.  Han ser at det kommer blod fra venstre side av jentas hals. 

Nå reiser Jan Helge seg, og i det jenta er i ferd med å sige sammen ser han Viggo stikke kniven i magen hennes. Hun siger ned på bakken, før Viggo legger henne over på ryggen. 

Jan Helge hører stønn og surklelyder, jenta høres ut som en gammel mann med pusteproblemer. Jan Helge haster bort til Viggo og dytter ham overende og sier Hva faen holder du på med. Viggo detter bakover og slår en halvveis kollbøtte. Så krangler de i 1-2 minutt, Jan Helge er høyrøstet og Viggo ganske spak. Mens de krangler ser Jan Helge at jenta har et stikk i halsen som et sort punkt, og at det blør fra det stedet som er mørkere enn resten av halsen.

Øynene er åpne men øyelokkene er litt sløve på en måte. De henger ned og jenta ser dopet ut. Han ser at hun forsøker å puste, at hun beveger øynene, hun skraper med den ene handa i bakken, skrapingen går saktere og saktere helt til det stopper. Det går lenger og lenger tid for hver gang hun klarer å trekke luft, til hun ikke klarer det mer. Jan Helge anslår at det varte mellom 1,5 og 2 minutt.  Når jenta er død plukker Viggo opp kniven og truer Jan Helge til å drepe den minste jenta.”

Blackout eller selektiv hukommelse? 

Selv om det er brutal, så les nøye, merk deg de uthevede ordene (jeg kunne egentlig bare uthevet hele teksten) og spør deg selv, ville en person med Blackout klart å huske alt dette, men likevel ha flere minutter med blackout oppi det hele, akkurat på de tingene han selv har begått og bare blakout på den ene jenta? 

Spør deg selv om en som gjør alle de tingene Jan Helge her beskriver at Viggo gjorde, ville det vært mulig uten å legge igjen noen som helst spor, verken svette, blod, hår eller annet DNA ? Spesielt når vi vet at begge jentene hadde Jan Helges DNA flere steder på kroppen, på klærne og på intimområdene, han som i følge seg selv var passivt vitne?

Hvis Jan Helge hadde Blackout, hvor i historien kan det passe inn at han gjorde overgrep/drap han ikke husker? For virkeligheten er at Jan Helge i detalj forklarer hva som skjer hele veien, og det er ingen plasser i hans forklaring hvor det er sorte hull, hvor ikke det blir forklart at Viggo ikke gjør ett eller annet mot ham eller jentene. Hele historien hans er utfyllende fra start til slutt, ingen manglende elementer sådan.

Så hvor og når hadde Jan Helge denne Blackouten? Før eller etter jenta ble drept? Mens han satt med ryggen til noen meter unna?  Da Viggo løp opp til mobilen ved bommen og Jan Helge var alene, var det da han fikk Blackout og begikk masse overgrep på de døde jentene? Han som var så sjokkert og redd over Viggos handlinger? Var det derfor han ikke stakk fra åstedet når Viggo ble borte fordi han akkurat da fikk Blackout?

Hvis du leser hva han faktisk sier engang til, men denne ganger tar Viggo ut av historien og erstatter han med Jan Helge, ja da gir historien og detaljene han serverer mer mening.

Jan Helge lyver kanskje ikke så mye, men han lyver om det viktigste, at Viggo var den som tvang ham til å utføre overgrep og drap. 

Tar du bort Viggo står du igjen med en mye mer logisk og troverdig forklaring, Jan Helge forteller enkelt og greit sannheten om hva som ble gjort mot jentene, men har satt Viggo inn i sin egen rolle, det er innlysende den opplagte grunnen til at han kan alle disse detaljene som man nesten må ha vært på nærthold eller utført selv for å kunne gjengi, så detaljert som at Viggo brukte Venstre hånd til ditt og Høyre hånd til datt.

Blackout dere? Nei, den må du reise lenger ut på landet med Jan Helge! Av alt du kunne komme på var dette kanskje det dummeste du kunne valgt.

Det klokeste du kan gjøre Jan Helge er å fortelle sannheten, gi fred til menneskene som er berørt, det er ikke for sent og det vil være enklere for deg å leve i ettertid, men sannheten trenger seg på, det må vel selv du kjenne på nå? 

I 21 år har du bevitnet hvordan Viggo har blitt hatet sterkt for og aldri ha tilstått, nå er du i ferd med å havne i samme situasjon, forskjellen er at Viggo var uskyldig, mens han hadde alt å tape ved å tilstå noen han ikke har begått, har du Jan Helge, alt å vinne på å gjøre nettopp det, tilstå at du ene og alene drepte Stine Sofie og Lena 19 Mai 2000 og urettmessig dro inn Viggo i saken.

Tiden er kommet, og den er nå!