I dag skriver TV 2 om nye kniv funn i Baneheia saken.
I Juli 2021 skal en guttegjeng på 3 ha funnet en mora 2000 kniv stående i en trestamme på et utkikkspunkt vest for åstedet i Baneheia.

Merk at TV2 skriver “rett vest for åstedet” som får det til å høres ut som det er like ved åstedet, men ser du på bildet oppgitt i artikkelen så ser du at det er ganske langt unna åstedet, i tillegg må du løpe forbi flere hus, eller ta en ganske lang omvei i skauen for å komme deg til denne plassen.

Hvorfor er IKKE dette drapsvåpenet?

Denne kniven stemmer ikke på noen måter med den kniven Jan Helge har beskrevet han brukte til å drepe Stine Sofie med.

Han beskriver en Mora basic kniv med blått skaft og hakk i bladet. Denne kniven har grønt skaft og ingen hakk i bladet og er et outdoor Mora, disse får du ikke med blått skaft.

Kniven Jan Helge Tegnet i avhør som skal ha blitt brukt under drapene.
Knvein som ble funnet i 2021 – Mora outdoor 2000 (kilde tv2 https://www.tv2.no/nyheter/14528324/)
Basic mora kniv

Logisk sett kan man undre seg på hvorfor Jan Helge skulle ha løpt helt bort ditt for å gjemme en kniv i en stamme, en tur som må ha tatt nærmere 20 minutt, minst. Fra åstedet til bommen tar det ca 13 minutt å gå og det er litt lenger fra åstedet til der kniven ble funnet enn til bommen. Så hvor lang tid må Jan Helge da ha brukt på hjemturen? Eller skal han ha plassert den der en annen dag? Tatt den sjansen? Hvorfor?

Kilde TV2 https://www.tv2.no/nyheter/14528324/

Og ville Jan Helge satt en kniv han har brukt til drap, eller Viggo for den saks skyld fordi som enda lever i den bobla, i en trestamme på et utkikkssted som garantert har mange besøkende i løpet av et år, og der har den stått i 20 år uten å ha blitt funnet?

Ut fra TV2 sin overskrift kan man ved første øyekast tolke det som en artikkel som skal støtte opp om Jan Helge sin påståtte sannhet om at Viggo hadde tatt med en Mora kniv som han siden tvang Jan Helge til å drepe et barn med. De legger også vekt på at Viggo har blitt vist bilder av denne kniven under avhørene, og ikke Jan Helge.  Videre vet ikke TV2 om Jan Helge ved senere avhør har blitt vist bilder av denne kniven.

Denne kniven kan godt være drapsvåpenet for alt jeg vet, men det må ikke misforstås med at da er Viggo den skyldige. For hvis den er drapsvåpenet så er den uansett ikke blitt det via Viggo sin hand.
Hvis den er drapsvåpenet så har jo Jan Helge løyet om drapsvåpenet, og da må man jo undre seg på hvorfor det?
Eller Jan Helge har løyet om drapsvåpenet, og jeg har undret meg over det både her og der. For en vanlig basic mora kniv med blått skaft kan heller ikke ha blitt brukt som drapsvåpenet, da den ikke passer med stikk skadene på jentene.
Så uansett så har Jan Helge løyet om drapsvåpenet.

Jeg skulle ønske at mediene fokuserte mer på disse sidene i saken, alle disse ulogiske bristene og løgnene til Jan Helge. Hvorfor lager de ikke en artikkel med fokus på Jan Helge sin savnede militærkniv?  Er ikke det litt for tilfeldig at Jan Helge ikke kan gjøre rede for den nyeste kniven sin? Er det ikke litt for tilfeldig at også Jan Helge mister den nye kniven sin? Viggo hadde jo mistet sin noen måneder før drapene i sjøen nede ved havna, og så tilfeldigvis etter drapene så mister Jan Helge også sin kniv?

Hvor mange Mora kniver må sjekkes ut av Baneheiasaken før man skjønner at en Mora kniv ikke er drapsvåpenet?

Skal vi tro på Jan Helge eller skal vi ikke? For hvis vi skal tro på han så er det ikke noe vits å bruke tid på en grønn kniv når Jan Helge i 21 år er skråsikker på at den er blå.

Og hvis vi ikke skal tro på Jan Helge så hvorfor i helvete fokuserere man enda på Mora kniver?

Og hvilken drapsmann, uansett hvor dum,  “gjemmer”drapsvåpenet stikkende ut fra en trestamme?
Eller kaster den inn i skogen 20 minutt unna drapsstedet (i stede for å grave den ned) slik at noen tilfeldig forbipasserende kan finne den, og hvilken flaks at de stikker den inn i en stamme i stedenfor å gå til politiet med den med baneheia drapene friskt i minne?
Hvorfor ikke heller grave den ned i en nærmere myr, eller kaste det i ett av vannene du likevel skal gå forbi, eller dytte den ned i dritten på en av utedassene som også er på veien, eller tar den med hjem og kaster den over rekka på Danskebåten neste gang du er på jobb?

Hvor sannsynlig er det at gjerningsmannen skal ha løpt opp dit og bare kastet kniven inn i skogen, eller stukket den inn i en trestamme? Jan Helge som ikke klarte å kaste kniven på åstedet inn i krattet engang da det var alternativet han hadde fremfor å måtte drepe et barn og han valgte det siste.

Hvis Jan Helge var alene om drapene som alt tyder på at han var, hvorfor skulle han da oppgi riktig kniv som drapsvåpen i avhørene? 

Jan Helge sitt modus var å skylde på Viggo, han var offeret, Viggo var hovedmannen som brått og uventet dro fram en kniv, og truet med seg Jan Helge til å drepe to små jenter.

Jan Helge sitt mål der og da er og gjøre sin egen historie troverdig. Jan Helge vet at hvis politiet finner ut at jentene ble drept med hans militær kniv så kan jo ikke hans historie om Viggo være sann. Jan Helge vet at Viggo har flere mora kniver liggende i bua, utover det hadde Viggo samme militær kniv som Jan Helge, men Jan Helge visste også at Viggo hadde mistet denne kniven for lenge siden i sjøen.

Så da er det helt naturlig at Jan Helge i den situasjonen han er hvor han skal dikte Viggo inn i handlingen og distansere seg selv oppgir nettopp mora kniv som drapsvåpenet. I Jan Helge sitt hode tenkte han at hvis politiet finner en mora kniv hos Viggo så vet de at jentene er drept med en kniv og da ser det ut som han snakker sant. Jan Helge var ikke smart nok til å tenke på at man har mennesker som kan finne ut av omtrentlig størrelse på kniven som er brukt, og andre ting som kan indikere om en kniv er brukt til å drepe med eller ikke.
Nå var dessverre Jan Helge såpass heldig at det hele foregikk omtrentlig slik han trodde, håpte og tenkte utelukkende fordi politiet allerede hadde fått tunnelsyn og var overbevist om at Viggo måtte ha vært med, de virket mer irritert for å ikke finne kjønnshåret til Viggo enn de var fornøyde med å finne Jan Helge sitt.

Det sier seg selv at hvis Jan Helge var alene om drapene og deretter skal få sin venn til å virke skyldig så kan han ikke oppgi sin egne kniv som drapsvåpenet. 

Da blir det innlysende at en Mora kniv uansett år og modell ikke kan ha vært drapsvåpenet og desto enda mer innlysende at nettopp Jan Helge sin forsvunnet på mystisk vis militær kniv er nettopp den som ble brukt i ugjerningen.

Her kan dere lese mer om politiets arbeid rundt kniven skrevet av Viggo Kristiansens støtte team i 2019.