Selvsagt er du ikke dum, det kan du umulig være tatt i betraktning at du har klart å inneha en lederstilling i politiet. Man vet jo at det faktisk stilles visse krav for å i det hele tatt komme inn på denne utdannelsen, og noe oppegåenhet må man inneha for å kunne få en slik type stilling.

Trodde du helt ærlig at ingen skulle oppdage og forstå hva som hadde skjedd når sannheten om at det var din kone som henla saken kom frem? At ingen skulle forstå at du visste om anmeldelsen når det kom frem at en av de få som hadde tilgang til den skjermede anmeldelsen var deg? 

At troverdigheten i at verken din kone eller noen andre av dem som visste om anmeldelsen ikke involverte eller snakket med deg? Du som ledet etterforskningen i Baneheiasaken? 

Det er ganske opplagt for alle og enhver at du selvsagt var en av dem som fikk vite at Jan Helge Andersen ble anmeldt for voldtekt. 

Hvorfor tror jeg 100% sikkert at du visste dette hele tiden Arne? Og hvorfor tror jeg med 100% sikkerhet at du bevisst har gått inn for å skjule dette så godt som du kunne?

Fordi mange vet hvem som anmeldte Jan Helge Andersen. Å tro at ikke anmeldelsen sendte rystninger gjennom Kristiansands politikammer og alle mest deg, det ville vært ekte NAIVITET Arne. Vi forstår veldig godt hvorfor du ville holde dette skjult for din egen del, det ville endret på alt.

Kanskje ble du så godt vant til å slippe unna med løgner da du ledet etterforskningen i Baneheia, og hvem vet i hvilke andre saker, at du tenkte at du skulle slippe unna denne gangen også? At du igjen skulle kunne lure alle på ekte Arne vis?

Men det klarer du heldigvis ikke, endelig har du blitt møtt av redelige folk, folk med bein i nesa og egen ryggrad. Folk som verken trenger eller gidder å slikke deg der sola sjeldent skinner. Folk som gjør det du skulle gjort for 22 år siden, nemlig etterforsket skikkelig og redelig.

Det er ganske utrolig alt som har kommet frem, at en etterforskningsleder har tatt seg slike friheter, har valgt å lyve og tilbakeholde informasjon, fordi deres egen tro var viktigere enn sannheten. 

Viggo Kristiansen har blitt fratatt 21 år av sitt liv for noe han ikke har gjort.

Viggo Kristiansen har blitt frarøvet årene sine ikke bare en, men to ganger.

I 2000 mistet han friheten sin, ble dømt uskyldig og ble hengt ut som Norges verste monster, som et direkte resultat av Arne Pedersen sin mangelfulle og forutinntatte etterforskning og LØGN om at de hadde 100% DNA bevis på Viggo Kristiansen.

I 2010 mistet Viggo muligheten til å få sin frihet vurdert på ny fordi Arne Pedersen, hans Kone Ingrid Pedersen, og andre ansatte ved Kristiansand Politikammer valgte å holde kjeft om at Jan Helge Andersen var blitt anmeldt for en grov og opprørende voldtekt.  

Hvorfor?

Fordi Arne Pedersen føler så sterkt i sin mage at Viggo er skyldig, og for å redde sin egen ræv.

Det er blitt tatt ett valg om å ikke opplyse statsadvokaten, ikke opplyse gjenopptakelseskommisjonen og ikke Oslo politiet da gjenåpningen var et faktum.  Dette var ikke en forglemmelse, la oss kalle en spade for en spade.

Kunne det vært avgjørende for gjenåpning i 2010? Kanskje, kanskje ikke, noen må vel også gå Siv Hallgren i sømmene, lederen for kommisjonen, da hun ser ut til å ha sin helt egen agenda mot Viggo, jeg tror neppe hun har vært så steil i sin mening om at Viggo Kristiansen ikke må få saken sin gjenåpnet fordi hun ønsker å hjelpe Arne Pedersen, eller beskytte ham.

Motstanden mot Viggo og beskyttelsen av Jan Helge Andersen er helt ute av dimensjoner, aldri har vi vært vitne til noe lignende, at politiet og pårørende kjemper med nebb og klør for at en gal voldtekts og drapsmann skal gå fri, mens en uskyldig mann som oppførte seg som en drittunge som barn skal bures inne. Det er vanskelig å forstå hvordan det har endt opp så galt.

Men Arne, du er ikke dum, selv du må ha innsett at du har begått tidenes tabbe, at du har begått den verste feilen en etterforsker kan begå, at du har gått i den største fellen av dem alle? At du enkelt og greit tok feil om Viggo Kristiansen og hans påståtte rolle i Baneheiadrapene?

I stede for å krype har du valgt å fortsette løgnene i håp om at det på noe vis skal redde deg. Ikke vet vi hvordan, for du ser ut til å synke dypere og fortere enn Titanic i disse dager…

Du er ikke dum Arne, du er rett og slett bare et bedritent menneske…