Jeg har lenge fundert over hvordan appellere til et menneske som ikke eier empati, som ikke evner å sette seg inn i andre menneskers følelser, som konsekvent og utelukkende bare tenker på sitt eget beste, hver time, minutt og sekund av hver eneste dag.

Jeg tror ikke man kan overbevise et slikt menneske om å gjøre det rette for andre, men kanskje for dem selv?

I så måte har jeg mange ganger tenkt at nå, nå tilstår Jan Helge fordi alternativene så så mye verre ut, men slik har det ikke gått, der tok jeg feil. Det må man bare innse.

Og det er helt greit, for slike mennesker trenger man heller ikke appellere til, tilsynelatende har de en egen Gudegitt gave i å selv vikle seg inn i et nett de aldri slipper ut av, kanskje ikke alle, men Jan Helge Andersen har den i aller høyeste grad.

Dere som har fulgt denne bloggen har helt sikkert også lest mine 100 Spørsmål til Jan Helge Andersen, den neste listen kunne vært Jan Helge Andersens 2000 løgner.  ( les mer om Jan Helges løgner og dårlige minne her, her og her)

For hva er det vi bevitner egentlig? 

Det som utspiller seg nå er så absurd og hårreisende at man tidvis må dra seg i barten bare for å kjenne at man er våken.

Den ene løgnen tar den andre og jo lenger tiden går, jo flere spørsmål han får, jo mindre kreative, troverdige og banale blir hans svar. Hvis ikke ørene har ramlet av til nå, så gjør de det nok aldri.

Vet ikke ,tror ikke, husker ikke – er svarene som går igjen hos en helt sikkert forvirret Jan Helge Andersen som tross alt er vant til full oppbacking fra politiet.

Geir Olaf Hansen som i retten i 2000 ikke kunne få skrytt nok av Jan Helge Andersens hukommelse, fotografiske hukommelse, nesten på autisme spekteteret spektakulær hukommelse, og ikke minst både øyne i nakken og noen verdensrekordaktige lange øyne på fremsiden. Det var ikke en detalj i det hele Jan Helge IKKE hadde fått med seg.

Var det dette som grep Geir så hard rundt hjertet at han valgte å ringe Jan Helge Andersen hvert år etter dommen for å snakke om hans spektakulære husk? Var det derfor Geir Olaf Hansen ringte Jan Helge bare en uke før gjenåpningen av saken for å friske opp i husken og offerrollen til Jan Helge? Slik at de nærmest hand i hand kunne gå sommeren i møte og gjøre et helsides intervju i NRK?

Jan Helge Andersen klarer med god hjelp fra sine tidligere medhjelpere, (de ekte og virkelige medhjelperne, agder politiet) og selv avsløre at hele dommen er basert på Jan Helge Andersen sin løgn. Men hvis jeg likevel skulle appellere til en mann som Jan Helge Andersen så ville jeg påminnet ham om at han fremdeles har muligheten til å gjøre motsatt av Arne Pedersen, ikke blande kortene men legge dem på bordet. Og siden din Gudegave Jan Helge er å beskylde alle andre for dine valg, feil og mangler så har du utrolig nok en gyllen mulighet til å kaste Geir, Arne og hele bøtteballetten under bussen og du vil helt sikkert klare å frembringe noe sympati noen steder.

Og helt ærlig Jan Helge, hvorfor ikke? Du kastet din bestevenn Viggo Kristiansen under bussen uten å nøle, beklager, ifg Geir Olaf fikk du noe å tenke på da han foreslo at du var Viggo sitt offer, uten at han oppgir hvor lenge du faktisk tenkte, men slik det ser ut fra avhøret gikk det ikke mange minuttene, og det var før advokaten din rakk å dukke opp.

Eller har Geir og Arne pleiet deg så lenge, grundig og hardt at du ikke har hjerte til å kaste dem under bussen for å redde deg selv så godt det lar seg gjøre situasjonen tatt i betraktning? Du har vel ikke utviklet noen form for følelser Jan Helge?

Jeg velger å tro nei, nok er nok Jan Helge Andersen, alle har forstått at du var alene, ingen (omtrent ingen) tror på løgnene dine, og du blir uansett stående igjen som eneste gjerningsmann, så hvorfor ikke gjøre det rette, bare en gang? Det ville startet en sårt etterlengtet prosess for alle berørte i denne saken, da særlig  de pårørende, så vel som Viggo med familie og din egen familie. Gi dem nå fred, har du ikke holdt på lenge nok?

Og når sant skal sies er jeg ikke i tvil om at det også for deg ville vært det aller beste, og slik kan du også se fremover,  for sannheten gir seg uansett ikke før den har tredd frem til det fulle…Slaget er uansett tapt for din del Jan Helge Andersen..

Jeg sier som Michael Jacksons siste show . This is it…..