Det har blitt kommentert mye hit og dit, også i media, om Arne Pedersen og Geir Olaf Hansen, med rette. 

For mange er Arne Pedersen synder nr 1, han var også ansiktet utav i etterforskningen, men var Arne hovedsjefen som selv tok alle avgjørelsene på egenhand, eller måtte disse godkjennes av noen?

I følge Bergensavisen (BA) var det Ragnar Ringvoll som løste Baneheiasaken, det fikk meg umiddelbart til å snurre fingeren inn i barten, for jeg hadde nesten glemt at Ringvoll eksisterte.

Var det Ringvoll som godkjente alt Arne gjorde? Visste Ringvoll om DNA løgnen eller “misforståelsen”? Visste Ringvoll om alt som foregikk på avhørsrommet da Geir Olaf Hansen avhørte Jan Helge Andersen? Var det Ringvoll som godkjente at Arne kunne gjenåpne en henlagt sak mot Viggo Kristiansen slik at de hadde en grunn til å arrestere han?

Var det Ringvoll som godkjente at gjerningsmann profilen skulle legges eller gjemmes bort?

Var Ringvoll enda ansatt i 2009 da voldtektanmeldelsen mot Jan Helge Andersen ble henlagt og deretter bortgjemt med begrenset tilgang?

Hvem er egentlig denne Ragnar Ringvoll og hvorfor hører vi aldri om ham?

BA skriver i en artikkel fra 2007, følgende om Ringvoll:

For mer enn fem år siden oppklarte Ringvoll det bestialske drapet på de to jentene i Baneheia. Den gang som nå er det Pedersen som uttaler seg til mediene.

I 2001 ble Ringvoll, en tidligere omreisende emissær i Indremisjonen, utnevnt til «Årets politimann» av politibladet Etterlyst.

I 2000 skriver Dagbladet dette om Ringvoll

Det er nå rundt 100 navngitte personer som alibisjekkes. Dette er personer fra Kristiansand-området og andre steder, sier politiavdelingssjef Ragnar Ringvoll. Alle personene som sjekkes av politiet må ut med detaljerte beskrivelser om hvor de oppholdt seg drapskvelden. De må også brette ut sitt personlige liv overfor etterforskerne.

Og i aftenposten kan man lese dette:

Foran et samlet pressekorps i går ettermiddag fortalte kriminalsjef Arne Pedersen at det biologiske beviset på den drapssiktede 21-åringen var sikret.

For kriminalsjef Pedersen, etterforskningsleder Magne Storaker, seksjonssjef på kriminalavdelingen Ragnar Ringvoll og taktisk etterforskningsleder i Kripos, Asbjørn Hansen, betyr dette roligere dager etter hvert.

Så hvorfor hører vi aldri om Ragnar Ringvoll, Kun Arne Pedersen, Asbjørn Hansen, Geir Olaf Hansen og Magne Storaker?

Hvor ble Ragnar Ringvoll av? og hvilken betydning har han hatt i den skandalen som utspilte seg på Kristiansand Tinghus i 2000-2002 og eventuelt etter? 

Bildet øverst i saken er screenshot fra VG