For en stund siden ble en ny Podcast episode av Lyder sin Podcast serie “Baneheia” utgitt.

Jeg har bitt meg merke i at den har blitt omtalt positivt, og det var berettiget.

For episoden var en god blanding av ELI5, (explain it like im 5), ettergåing av sømmer og rene og klare observasjoner. Ingen gåing rundt grøten og ingen bukkhopping over elefantene i rommet.

Æ liår det som de sier i Sør.

Samtidig er det også dypt opprivende og forstyrrende hvordan hele denne saken har blitt behandlet fra start til det som snart får en slutt, en slutt basert på sannhet.

Med alt som har kommet frem av nye undersøkelser, nye avhør, bortgjemt informasjon og andre avsløringer er det forunderlig at det enda er noen som er usikker på skyldspørsmålet.

Selv bare ved å følge overskriftene i media så skulle man tro de aller fleste har begynt å skjønne at noe skurrer i saken, og for dem som har satt seg dypere inn i saken ser det store flertallet det helt tydelig, Viggo Kristiansen ble feilaktig dømt for drapene, og Jan Helge Andersen var den som ene og alene drepte jentene og lot kompisen ta skylden for det hele.

Selvsagt er det vanskelig og helt sikkert opprivende for mange mennesker fra Sør til Nord og innse realiteten, av mange årsaker. Men for de aller fleste er det viktigste at sannheten kommer frem, uansett hva den måtte være, og det er fint å se. Det er betryggende å se at det store flertallet av helt vanlige mennesker setter rettssikkerheten først.

Det er likevel på noen plan litt skremmende å se, selv om de heldigvis er i et mindretall, at noen mennesker tenker at det ikke er så nøye med rettssikkerheten eller at noen blir straffet for noe dem ikke har gjort, utelukkende fordi dem ikke likte personen som ble feilaktig dømt. I tillegg var det hovedsakelig barnet og dens gjerninger de dømte og ikke likte. 

At noen mennesker tenker at det derfor ikke er så farlig er en skremmende holdning generelt, spesielt om man ønsker et samfunn tuftet på rettferdighet, sikkerhet og sannhet. 

Det verste er at disse menneskene som er så opphengt i dette, ser ut til å ha glemt at ute i samfunnet går Jan Helge Andersen som er den vi burde frykte. Mannen som har lært seg å slippe unna med det meste, en morder, en voldtektsmann, en løgner og bedrager. Tenk om sinnet kunne rettes mot der det hørte hjemme, tenk om de kunne ta ett skritt tilbake, puste med magen legge følelsene til siden og bare se på sakens fakta.

Jan Helge sitt DNA er overalt, på jentene, inni jentene, på klærne, på åstedet.

Jan Helge endrer forklaring stadig vekk.

Jan Helge lyver beviselig mange ganger

Jan Helge har gått fra fotografisk minne og en detaljert forklaring til Blackout

Jan Helge sier i nye avhør noe annet enn han forklarte under rekonstruksjonen og avhørene i 2000, fordi det er lettere å huske sannheten og han har glemt hva han løy om under rekonstruksjonen for 22 år siden.

Det er ikke funnet noen DNA spor av Viggo Kristiansen verken på jentene, inni jentene, på klærne eller på åstedet.

Viggo Kristiansens mobildata viser at mobilen hans var koblet opp mot mast EG-A, hjemme i Bua, flere ganger mens jentene ble drept.  Denne masten er ikke mulig å koble seg opp til fra åstedet. 

Det er funnet nye bevis som blant annet dommerkortet som bekrefter Viggo sin forklaring om egne bevegelser, likevel fortsetter blant annet tidligere etterforskningsleder Arne Pedersen å hevde at Viggo lyver om sine bevegelser eller må inneha psykiske evner som lar ham kontrollere andre fra hvor som helst i verden.

Arne Pedersen mener også at ingen, selv ikke supermann, ville ha klart å utføre drapene i Baneheia alene. Han evner med andre ord på ingen som helst måte å se for seg at en voksen mann med kniv skulle klare å få kontroll over to små jenter på 8 og 10 år.  Og kanskje har noen fastnet litt i Arne Pedersen sitt nett, og tenker det samme? Jeg velger å tenke nei, men dere vet, det er alltid noen som lar seg fange i edderkoppens nett av ymse grunner.

La meg likevel komme med noen pin pointers, slik at du selv kan ettergå Arne i sømmene. For hvor usannsynlig er det egentlig at selv Supermann, mannen som kan fly og som har reddet mer kvinner i nød enn jeg kan klare å telle, skulle ha klart å få kontroll over to små jenter?

Det anbefales å lese om følgende:

Delphi drapene – To tenåringsjenter drept på tur i skogen av en mann

Soham drapene – To 10 år gamle jenter blir drept av en mann

Det finnes mange flere saker, men disse burde være nok til å tippe usannsynlighetsskalaen til Arne Pedersen ned en del hakk, slik at alle nå forstår at jo selv supermann kunne klart dette.  Uten å fremstå diskriminerende på utseende, men mannen jentene i Delphi drapene filmet før han drepte dem ser ikke ut til å være i nærheten av den formen supermann er i. Så alt du trenger å være er en helt vanlig syk empatiløs mann for å kunne få kontroll over å drepe to små jenter. Noe som burde være innlysende å forstå uansett, spesielt når den voksne har en kniv og fører jentene inn i et tett kratt uten fluktmuligheter. 

Det må da være ganske innlysende på dette tidspunktet at grove feil ble begått under etterforskningen ledet av Arne Pedersen i 2000. Og ved å se hvordan Arne forholder seg til de nye bevisene så er det ikke vanskelig å forstå hvor alt gikk galt i 2000. For Arne følger ikke bevisene, han omkonstruerer dem til å passe egen tro.

Fakta er at Jan Helge Andersen har innrømmet å ha vært på åstedet og drept og misbrukt minst en av jentene under tvang av Viggo Kristiansen, og at Viggo drepte den andre og voldtok begge samt tvang Jan Helge til å gjøre det samme.

Fakta er at det er kun funnet DNA med en 100% match på Jan Helge Andersen

Fakta er at mobildataen viser at Viggo Kristiansens mobiltelefon ikke kan ha vært på åstedet i og med at den var koblet opp mot EG-A som ikke dekker åstedet.

Fakta er at før Jan Helge Andersen går ut i baneheia 19 Mai 2000, så lyver han til sin far og sier han skal jogge med Heimevernet. Hvorfor lyver Jan Helge Andersen allerede på dette tidspunktet om han ikke allerede hadde en plan om å gjøre noe galt i baneheia? Og med det smuldrer hele grunnlaget i Jan Helge sin forklaring bort da den er basert på at Viggo spontant skal ha truet Jan Helge med på handlingen.

Fakta er at Viggo ringte faren til Jan Helge for å spørre etter nøkkelen til bua, bekreftet av teledata og Jan Helge sin egen far.

Fakta er at begge jentene er drept nesten identisk med en metode Jan Helge hevder å ha studert og lært seg fra film. 

Fakta er at det er umulig for to personer med så forskjellig fysikk å utføre et slik drap på identisk vis i forskjellige posisjoner slik Jan Helge Andersen forklarte og som Arne Pedersen gledelig svelget som en Torsk som ser en krok med meitemark. 

Fakta er at Viggo Kristiansen umulig kan ha vært til stede og utført drapene slik Jan Helge Andersen alltid har hevdet.

I nyere tid vet man også at Jan Helge Andersen er anmeldt for voldtekt av en person som vil sendt sjokkbølger gjennom det Norske folk om dem visste sannheten.

I nyere tid, faktisk så nylig som i år, har det blitt funnet overgrepsmateriale på Jan Helge sin datamaskin

I nyere tid har han også blitt observert sittende flere dager på rad stirrende på småjenter som bader i Tønsberg.

Jan Helge kjører også rundt med en stor kniv i bilen sin, og har en liggende i nattbord skuffen sin ifg politiet.

Om du liker Viggo eller ikke er helt uvesentlig, og slik må det være. 

For hvordan skulle samfunnet sett ut om man stadig dømte feil person til feil straff basert på trynetillegg?

Fakta er at det finnes ingen bevis for at Viggo Kristiansen var med på å drepe Lena og Stine Sofie, derimot finnes det veldig mange bevis som viser at Jan Helge Andersen gjorde alt alene.

Så til dere Sørlendinger som enda henger fast i mantraet “ingen Viggo ingen baneheia”, vær så snill og sett dere inn i oppdatert fakta. Det er ekstremt frustrerende at dere går rundt å sprer frykt for feil mann, mens den ekte barnemorderen, Jan Helge Andersen, løper rundt i byen vår helt fritt uten at dere leer på øyelokket.

Ingen Jan Helge, ingen Baneheia er mantraet som er sant.

Ved å være blinde og nekte å oppdatere dere på ny kunnskap er dere samtidig med å tillater at en ekte barnemorder får løpe fritt rundt omkring i byen vår.

I det minste håper jeg dere forstår sannheten når Viggo Kristiansen blir frikjent for drapene i løpet av høsten.