I nettutgaven til Kristiansand sin lokalavis, Fædrelandsvennen, uttaler professor i politivitenskap ved politihøgskolen, Morten Holmboe, at han mener det er langt fra sikkert at Jan Helge Andersen blir tiltalt på nytt, selv om Viggo Kristiansen blir frikjent.

Ironisk nok er det ikke mer enn en snau måned siden førsteamanuensis i rettsvitenskap ved politihøgskolen, Katrine Holter, uttalte det motsatte, at det er sannsynlig at saken mot Jan Helge Andersen blir gjenopptatt og at han tiltales for drapet på Lena Sløgedal Paulsen.

Det er også under 24 timer siden readaktøren i Fædrelandsvennen, Eivind Ljøstad publiserte en kommentarartikkel hvor han mer eller mindre medga at slik det ser ut nå, så går det mot full frikjennelse av Viggo Kristiansen og at det da ville være uholdbart om man skulle stå igjen uten en dømt drapsmann på Lena.

Det er enkelt å se for seg at det ble litt drama nede på Fædrelandsvennen sine lokaler sent i går. Dessverre, og utrolig nok, så finnes det faktisk enda journalister som henger fast i 2000 narrativet og som overraskende nok ser ut til å mangle evnene som kreves for å tilegne seg ny informasjon.  Det ser ut som denne journalisten fikk viljen sin, som et plaster på såret for Ljøstad sine ord.

For hvem lo vel ikke høyt da de leste Morten Holmboe sine ord i dag? Og de som ikke lo de ble eitrandes forbanna!

At man har en professor tittel hjelper lite om hode er skrudd på feil vei. Tror avisene og visse eksperter at nordmenn generelt er dumme i haue for å si det på godt Norsk?

Det finnes pr i dag ikke en eneste grunn til at  Jan Helge Andersen ikke skal bli siktet og dømt for drapet på Lena.

Når Viggo Kristiansen blir frikjent, for det er et når,ikke et hvis, så står vi igjen med en mann, Jan Helge Andersen, som har innrømmet å ha drept Lena sin venninne, som var på åstedet da Lena døde, som har avsatt sitt DNA flere steder på Lena, utsiden og innsiden, mannen som hele tiden har nektet for å ha tatt på Lena.

Til sammenligning er det funnet 0- null- DNA tilhørende Viggo Kristiansen, kombinert med et mobilbevis som viser at Viggo Kristiansen sin mobil aldri var på åstedet om kvelden 19 Mai 2000.

Man trenger ikke å være verken professor eller inneha andre Fancy titler for å forstå at å frikjenne Viggo Kristiansen uten å samtidig gjenåpne saken mot Jan Helge Andersen er et hån mot alle, aller mest for offrene og deres familier. Men det vil også være å vise en stor finger til det norske rettssystemet.

Viggo Kristiansen har i 21 år sittet innelåst i en liten celle for to drap han aldri har begått. 21 år av livet , de beste årene av livet er borte. 21 år borte fra familie, venner og muligheten til å skaffe seg sin egen familie.  21 år for et DNA som kunne tilhørt over halvparten av Norges mannlige befolkning og fordi Jan Helge Andersen sa at Viggo var der. 

Men Jan Helge Andersen som det er funnet en fullverdig DNA profil av flere steder på både Lena og Stine Sofie, som er tatt i uttallige løgner og gått fra Klisterhjerne til gullfisk, han skal ikke kunne bli straffet på nytt? 

Morten Holmboe klarer også å få presset ut av seg at det er viktig at tvilen også skal komme Jan Helge Andersen til gode.

Men for helvede da man, som de sier i Skagerak, hvilken tvil skal komme Jan Helge Andersen til gode? 

Det finnes ikke lenger noen tvil,  man nærmest drukner i bevis som skriker at Jan Helge Andersen var alene om drapene.

Tvilen som aldri kom Viggo Kristiansen til gode, selv om han hadde et sterkt bevis som sa han ikke kunne ha vært på åstedet.  Mobilbevis har blitt brukt aktiv i så mange andre saker i Norge både for og i mot tiltalte, men for Viggo Kristiansens del var ikke et solid teknisk bevis engang godt nok til å la ham få en bitteliten tvil.

Men Jan Helge Andersen skal fortsette å få sydd puter under armene når det nå er bevist at han har vært overalt på jentene? Han skal vi plutselig la tvilen komme til gode når han på egen hånd med sine idiotiske forklaringer og utallige løgner har fjernet all tvil for oss?

Hvor finner Fædrelandsvennen disse “ekspert” Nissene ? 

Og hvorfor publisere det jeg vil kalle for oppkast humor nå helt i sluttspurten?

For alle oss andre som følger saken, og for alle som har fått med seg hva som har skjedd i saken det siste året, vi tar det som en selvfølge at Jan Helge Andersen ikke bare blir siktet, men også dømt for drapet på Lena. I tillegg tar vi det som en selvfølge at Jan Helge Andersen blir siktet og dømt for å ha lyvd Viggo uskyldig inn i fengsel i 21 år.

Vi tar det også som en selvfølge at Jan Helge Andersen sine lysskye aktiviteter på nett og observasjoner av ham på badestrender speidende på badende barn blir tatt med i betraktninger når Jan Helge Andersen skal dømmes på nytt for drapet han unnslapp i 22 år.

Vi vil påminne om at Jan Helge Andersen aldri har tatt ansvar for sine handlinger, kun skyvd de over på uskyldige.

Jan Helge har heller aldri blitt rehabilitert for sine handlinger, da han enda ikke har innrømmet dem. Som var ett av kriteriene for at Viggo ikke skulle løslates.

Jan Helge Andersen har Voldtatt både før, og det ryktes også etter, baneheia.

Jan Helge Andersen bør vurderes for forvaring.

At Jan Helge Andersen skal slippe unna nok engang, med de bevisene og den oppmerksomheten saken har i dag anser vi som like sannsynlig som at Durrek en dag blir den Norske kongen.

At noen har nerver nok til å stille opp i media og uttale noe så dumt som Holmboe gjorde i dag fortjener nesten applaus.

Du ga folk en god latter, og du fikk opp blodtrykket på en del også, og sterkere enn noen gang er nettopp behovet og ønsket om  en ny dom mot Jan Helge Andersen.

Vi velger forøvrig å heller høre på kollegaen din Katrine Holter, hun kan ikke bare rettsvitenskap, hun virker å ha en helt normal, fornuftig tankegang også.

Likhet for loven må gjelde for alle, Jan Helge Andersen kan ikke lenger være unntatt loven.

Hvis Viggo Kristiansen kunne bli dømt med null DNA og med et utelukkelsesbevis, så må Jan Helge Andersen kunne dømmes med 12 fullstendige DNA treff samt tilståelsen om å ha vært på åstedet.

Det trenger man ikke å være en ekte professor for å forstå-

Kanskje Morten Holmboe og Arne Pedersen går i samme Bridgeklubb. ?