Om ikke lenge vil dette være overskriften som bukter seg over hver eneste forside på hver eneste papir og nettavis i hele Norge og antageligvis langt utenfor Norges grenser også.

Hvor mange eksperter trengs for å skru inn en lyspære, sånn egentlig?

Etter 1,5 år med etterforskning, en etterforskning som har pågått nesten tre ganger så lenge som den opprinnelige, har det ikke blitt avdekket ett eneste bevis som så mye som antyder at Viggo Kristiansen har vært med på drapene og voldtektene av Lena og Stine Sofie. 

Derimot er det funnet dusinvis av nye DNA bevis mot Jan Helge Andersen. Hans DNA er funnet på steder han hevder å aldri ha berørt, hans DNA er funnet steder på jentene han hevder å aldri ha sett, hans DNA er funnet på jenta han ble frikjent for å ha drept.

Det er funnet overgrepsmateriale på Jan Helge Andersen sin data.

Det er avdekket private samtaler mellom Jan Helge Andersen og tildligere avhørsleder Geir Olaf Hansen hvor de diskuterer saken, gjenåpningen og den “ekle” Viggo Kristiansen om man skal bruke Geir Olafs egne ord.

Det er avdekket at Jan Helge Andersene i 2009 ble anmeldt for voldtekt, saken ble henlagt men offeret fikk en oppreisning på 200.000 kr. Denne anmeldelse ble ikke bare gjemt bort i et lukket system kun et fåtall har tilgang til, informasjonen ble ikke gitt videre til gjenåpning kommisjonen eller til Oslo politiet da de startet den nye etterforskningen heller. Nå er også hele Agder Politiet samt en konkret person mistenkt for å bevisst ha unndratt denne informasjonen som kunne vært avgjørende for gjenåpning av saken allerede i 2010.

Hvem er den ekle nå egentlig?

Er vi overrasket over at de nå har avsluttet etterforskningen på DNA og ikke funnet noe DNA etter Viggo? Nei, det har vært som forventet, for alle de andre bevisene tatt i betraktning opp mot Jan Helge Andersen sin opprinnelige forklaring er nok i seg selv til å forstå at Jan Helge Andersen lyver som rennende fett på nystekt flesk. Hadde Jan Helge Andersen hatt samme sykdom som Pinoccio hadde antageligvis nesen allerede slynget seg to ganger rundt jorden.

Det er umulig å legge ifra seg DNA på ett sted man ikke har vært, og mobildata har hele tiden fortalt at Viggo ikke var eller kunne ha vært på åstedet da drapene ble begått, unntagen du tror på teorien om å sprinte blodig frem og tilbake mellom åstedet og en sykkel ingen har observert, og at Viggo var klarsynt og visste at det tikket inn meldinger på gitte tidspunkt så han ikke sprang forgjeves. 

Eller den  nyeste ville teorien om at Viggo Kristiansen har viderekoblet en mobil til en annen og på den måten ha kunnet sent sms likevel fra åstedet. Helt blottet for tanken om at Politiet i 2000 tok alle telefoner og undersøkte dem grundig. Ikke minst å tilegne Viggo Kristiansen en slik geni erklært handling som at han visste at baneheia var omringet av flere forskjellige master og at telefonen byttet mast etterhvert som man forflyttet seg, og at hvis du viderekoblet den ene tlf til den andre så ville det se ut som tlf var et annet sted enn der den var. Informasjon som verken var allment kjent eller offentlig tilgjengelig. 

Likevel skal altså Viggo kristiansen ha innehatt denne kunnskapen og planlagt det så detaljert at mobilen hans slo inn på hjemme masten, i tillegg til at han klarte det ingen mennesker til nå har klart, å gjennomføre voldtekt og drap uten å legge ifra seg så mye som ett eneste DNA spor. 

Obdusent Rognum klarte ikke obdusere jentene uten å legge fra seg sitt DNA på dem, og det i sterile omgivelser hvor forsiktighet utøves.

Flere og flere medier, journalister, jurister, redaktører og eksperter tar nå endelig bladet fra munnen og tør endelig å si det som mange kanskje har tenkt men tidligere ikke turt.

Tv2 sine journalister som dekker Baneheia saken i dag, har selv stått frem og fortalt om hvordan det har vært å dekke en så betent sak, skepsisen som har rådd og frykten for å stille spørsmål.

I kristiansand har det i følge dem som bor der alltid vært et stille tiende samtykke om at dommen er riktig og å tenke noe annet ville være som å stille seg naken på torvet i en gapestokk.

Men det har snudd kraftig det siste året, jo mer som har kommet frem, jo mer ser folket ut til å forstå.

Jan Helge Andersen som for 22 år siden la all skylden for voldtekt og drap over på sin beste venn.  Som detaljert kunne forklare hva som hadde skjedd med jentene, hvordan Viggo Kristiansen hadde voldtatt dem, drept dem, og hvordan han selv hadde sett Stine Sofie inn i øynene mens hun døde smilende. Jan Helge Andersen som ikke kunne bli skrytt nok opp i skyene av Arne Pedersen og Geir Olaf Hansen for sin fantastisk fotografiske hukommelse og for sin velvilje til å fortelle sannheten og som ikke kunne høste mer sympati enn han gjorde fordi han hadde blitt tvunget til å drepe et barn ved å få et blikk av Viggo Kristiansen. Jan Helge det stakkars offeret.

Men den tiden er heldigvis over. Det er ikke noe kjære mor lenger for Jan Helge Andersen. 

Jan Helge Andersen, du er 41 år, du var 19 år da du begikk voldtekt og drap, så fort du ble konfrontert med DNA i 2000 så innrømmet du men la all skyld over på Viggo Kristiansen.

I 2021 ble du på nytt konfrontert med DNA, først forsøker du deg på at det må være Viggo Kristiansen som har smittet ditt DNA over på jentene (men ikke sitt eget utrolig nok), når politiet ikke ser ut til å kjøpe den teorien da påberoper du deg Blackout og deretter demens. I tillegg har du med deg godteri i avhøret som heter Blackout, beleielig nok.

Hvor troverdig føler du selv at du fremstår på en skala fra 1-10 Jan Helge? 

Tror du oppriktig Jan Helge at så lenge du ikke innrømmer sannheten så vil dommen bli stående slik den er?

Snart er Viggo Kristiansen frikjent, Norges verste justismord vil da være et faktum.

Så får man se hva etterspillet bringer, at det blir tidenes oppvask, det er sikkert.

Nok er Nok Jan Helge Andersen.